Karvar och sliterNy vecka och nya grejer på G!
I måndags började 3 veckors perioden med grafik. Jag som älskar att karva och göra lite mer "grov-göra" trivs bra på min arbetsplats i grafiken. Man karvar, karvar, sliter och karvar. Färgar in, trycker, torkar av. Okej det sista när man ska färga in och trycka tycker jag är jääääääkligt tråkigt, jag sitter då hellre och snider. Antagligen tycker jag så för att jag är så dålig på att avgöra hur mycket eller lite färg jag ska torka av eller låta vara kvar.
 
Men nu ni trycker vi högtryck á la potatistryck principen. I linoleum á la badrumsmatta. 
Så härligt att sitta med vassa järn och karva bort mjuka delar plast, fantastiskt. Charmen med den här tekniken är att motiven oftast blir "negativ-effekt" på. Om man nu inte sitter och anstränger sina små gråa hjärnceller till det yttersta och skär bort stora fält. PLUS att infärgning och tryckning går relativt smärtfritt. (Självklart har jag lyckats att ta för lite färg och en gång för mycket) 
 
Men jädrans vad det känns i musklerna i händer och upp till armbågen. Tur att man bokade in sig hos massören som kommer hit ut till skolan. Awesome!
 
 
Min arbetsplats är ett stort kaos av grejer. Men första test karvningen och tryckningen gick smooth.Fick till en nice-ig färg med.
 

Lovi | Grafik | |
Upp